3ο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης Βήμα - βήμα το 3ο τρίμηνο

Φτάνουμε στο τελευταίο τρίμηνο της κύησης και η ανάπτυξή του μωρού σας ολοκληρώνεται.

Αρχίζει πλέον να προετοιμάζεται για τη γέννα, προσαρμόζεται στην έλλειψη χώρου της μήτρας ενώ παίρνει συνεχώς βάρος.

Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου , η μητέρα μπορεί να πάρει περίπου 5 κιλά, από τα οποία κάποια  αναλογούν στο μωρό. Το κέντρο βάρους του σώματος αλλάζει και αισθάνεται βάρος και κούραση, αφού είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί μια αναπαυτική στάση ξεκούρασης.

Η λεκάνη έχει ανοίξει και πιθανόν να πονά, ειδικά στο πίσω μέρος ενώ η μήτρα σκληραίνει και συσπάται προετοιμάζοντας το έδαφος για τις ωδίνες.

Κατά τη διάρκεια του 7ου και 8ου μήνα:

Το έμβρυο σε αυτή τη φάση είναι τέλεια σχηματισμένο και τα όργανά του είναι ώριμα και θα  συνεχίζουν να ωριμάζουν μέχρι το τέλος. Είναι πολύ μεγαλύτερο και ζυγίζει περίπου 2 κιλά. Το δέρμα του είναι λιγότερο μαλακό. Το έμβρυο έχει ήδη μεγαλώσει αρκετά και επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος δεν μπορεί να κινηθεί πολύ άνετα. Είναι αρκετά  μεγάλο που ο γιατρός μπορεί πλέον  να εξακριβώσει τη θέση του με μία ψηλάφηση.

Κατά τη διάρκεια του 9ου μήνα:

Από τώρα και μέχρι τη γέννηση του, το μωρό θα παίρνει βάρος κάθε βδομάδα (περίπου 250 γραμ). Το μωρό είναι πλήρως ανεπτυγμένο ενώ το χνούδι και η λευκή ουσία που εμφανιστήκανε τους προηγούμενους μήνες, έχουν ήδη εξαφανιστεί. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το αγγελούδι σας, που από στιγμή σε στιγμή θα έρθει στον κόσμο.